Pozor na zlodejov na kúpalisku!

02.07.2013 Bratislava

Počas letných mesiacov sa v areáloch prírodných kúpalísk alebo pri bazénoch sústredí väčšia časť návštevníkov. Príjemne strávený deň na kúpalisku môže však návštevníkom znepríjemniť zlodej. Preto dodržiavajte rady a odporúčania polície!

Skôr než opustíte svoje motorové vozidlo:
- skontrolujte, či je vozidlo uzamknuté a zavrite na vozidle všetky okná
- pri každom (aj krátkodobom) opustení vozidla nenechávajte v ňom autorádio, GPS zariadenie, peniaze, mobil, kufrík, kabelku, doklady a iné cenné veci na viditeľných miestach, riaďte sa heslom: ,,Auto nie je výklad“
- v odkladacej skrinke vozidla si nenechávajte doklady, rezervný kľúč alebo iné veci
- v noci parkujte na osvetlených miestach.

Zodpovedným prístupom a rešpektovaním odporúčaní ochránite svoj majetok a zabránite prípadnému vlámaniu sa do vášho motorového vozidla.

Nepozornosť návštevníkov kúpalísk využívajú na páchanie trestnej činnosti i tzv. „vreckári“. Počas vášho kúpania sa v bazéne alebo počas vašej návštevy v stánku s občerstvením vám môžu páchatelia odcudziť vaše veci (oblečenie, kľúče, peniaze, mobil, kreditnú kartu, fotoaparát, doklady a iné cennosti).

Dbajte o svoju bezpečnosť a dodržujte rady polície:
- neberte si na kúpalisko zbytočné cennosti, platobné karty, veľké sumy peňazí
- zoberte si so sebou len potrebnú výšku peňažnej hotovosti
- na voľne položené veci na deke má dohliadať jeden z vás (ak vám bude odcudzený váš majetok z voľne položenej deky, náhradu spôsobenej škody neočakávajte)
- využívajte možnosť odložiť si svoje osobné veci do skriniek alebo trezorov (ak objekt túto službu ponúka)

Ak zbadáte podozrivú osobu, okamžite kontaktujte políciu na bezplatnom tel. čísle 158.

Na bezpečnosť návštevníkov frekventovaných kúpalísk bude počas letných mesiacov dohliadať i bratislavská polícia a to formou hliadkovej a obchôdzkovej služby poriadkovej polície. Na zvýšenú bezpečnosť návštevníkov kúpalísk budú policajti upozorňovať i formou letákov a plagátov s preventívnymi radami k uvedenej problematike prevencie kriminality, ktoré budú distribuované priamo na kúpaliská.
Najbližšia preventívna aktivita zameraná na znižovanie kriminality v areáloch prírodných kúpalísk sa bude konať dňa 03.07.2013 na Slnečných jazerách - Juh v Senci. V prípade záujmu Vám informácie k predmetnej téme prevencie kriminality poskytne priamo na uvedenom mieste v čase o 13.00 hod preventistka, prípadne hovorkyňa KR PZ v Bratislave.
 
Zuzana Hrabovská
oddelenie komunikácie a prevencie
 
 

Vyberte región